Vent litt!

Bilen kom til Norge 15\12 2008. Den ble da plassert i en garasje på skråmestø til vinteren var over. fikk da plass i klubblokalene våre i florvåg slik at jeg kunne klargjøre den for registrering.
Tok en kontroll hos biltilsynet i Bergen og de fant ut at markeringslys bak måtte byttes til gulelys, måtte også bytte pærer i parklysene slik at disse ble hvite.

Håndbrekket er jo et vanlig problem på disse bilene så det skulle være merkelig om ikke den var defekt på min også. Ellers fant de ingen ting.

Jeg byttet pærer og markeringslysene slik at de ble som biltilsynet ville, prøvde også å fikse håndbrekket og fikk det sånn noelunde til å virke. tok turen opp igjen til biltilsynet, da ble alt utenom håndbrekket godkjent. Men på denne turen røk clutchen min.
Jeg kjørte bilen ut til Kjetil Lea på hans amcar verksted og han fikset både clutch og håndbrekk.
Da regnet jeg med at skiltene skulle være i boks, men biltilsynet i Bergen lever opp til sitt rykte og ville ikke gi meg skilter denne gangen heller, håndbrekket ble godkjent men etter denne kontrollen ville de ha bilen på bukken igjen for de mente at de kunne se rust på bremsrør, og det var det også, så da ble det heller ikke skilter denne gangen. men jeg fikk de til å skrive på mangellappen at jeg kunne godkjenne den på et bilverksted.

Nye bremserør rundt hele bilen er bestillt.

Nye bremserør er montert, luftenipelen på den ene caliperen knakk når jeg skulle løsne den, jeg måtte da prøve borre den ut.
dette var ikke mulig og jeg mtte kjøpe ny caliper.

Ny caliper ble montert inn, luftet bremsene og tok en tur til Rogn på Sotra for etterkontroll fredag 23\4 2010, skulle tro at vinteren var over men da jeg våknet denne fredagen måtte jeg koste bilen for snø, litt skummelt kjøre på snø med en C3.
Bilen ble godkjent og jeg gikk på biltilsynet for hente skilter, skulle tro at dette var en enkel jobb siden papirene bare skulle stemples, men nei, det måtte 4 personer til for kunne gjøre denne jobben
de ville også ha bilen på bukken igjen for sjekke om bremserørene var byttet, det fikk de selvfølgelig ikke lov til gjøre, de frå ikke ta i min bil en gang til. Jeg har fått skiltene og er klar til en sommer på veien.

Bilen ble brukt en del sommeren 2010, den fungerte helt utmerket.

Vinter\vår 2010-2011 skal jeg bytte plugger, olje, filter osv..slik at den er klar for en forhåpentligvis lang og tør sommer.